Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διοργάνωσε κατά τον μήνα Μάρτιο, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), πέντε ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονταν σε μαθητές από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής καθώς και σπουδαστές από Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης, ενώ πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά την διεξαγωγή τους, ήταν:

- Η αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

- Η σχέση των ανηλίκων με το διαδίκτυο.

- Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και οι πρακτικές πρόληψης.

- Οι διαδικτυακές απειλές και τα μέσα προστασίας και αντίδρασης.

Το φαινόμενο της διαδικτυακής βίας.

- Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των νέων απειλών και κινδύνων που σχετίζονται με τεχνολογική εξέλιξη.

Στόχος επίσης, ήταν η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται είτε μέσω διαδικτύου είτε άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Σχόλια