Favicon creator

Το favicon (σύντμηση των λέξεων favorites - icon) είναι ένα πολύ μικρό εικονίδιο - γραφικό (συνήθως 16χ16 ή 32χ32 pixels), το οποίο εμφανίζεται πάνω αριστερά στην μπάρα του browser (πχ η κούπα με τα πινέλα στο blog μας). Όσοι ενδιαφέρεστε να φτιάξετε το δικό σας...

Favicon creator




Πως "βάζω" favicon στην ιστοσελίδα μου;

Όταν... εξαντλήσετε τις καλλιτεχνικές σας ανησυχίες και δημιουργήσετε το εικονίδιο που θέλετε πατάτε το κουμπί "Download Favicon" και αποθηκεύετε το αρχείο εικονιδίου (favicon.ico) στον υπολογιστή σας. Εν συνεχεία:

⇉ Αν η ιστοσελίδα σας είναι custom made, δηλαδή την φτιάξατε μόνοι σας με κάποιον επεξεργαστή κειμένου (text editor) όπως (πχ) το notepad++, τοποθετείστε τον κάτωθι κώδικα μέσα στο head:

<link href="/favicon.ico" rel="shortcut icon" type="image/x-icon" />
<link href="/favicon.ico" rel="icon" type="image/x-icon" />

"Ανεβάζετε" το αρχείο (favicon.ico) στο root folder του προτύπου (template) και το joomla το αναγνωρίζει. Εναλλακτικά γίνεται όπως στο custom made.

"Ανεβάζετε" το αρχείο (favicon.ico) στο root folder του site και στον φάκελο του θέματος (theme).

Αρχικά στον blogger χρησιμοποιούσαμε την μέθοδο που περιγράφουμε στο "custom made". Όμως η google απλοποιώντας την διαδικασία το έχει προσθέσει (πλέον) ως gadget. Πηγαίνετε στην "διάταξη", πάνω αριστερά θα το δείτε (γράφει Favicon). Απλά "ανεβάστε" το εικονίδιο.

Σχόλια