October is CyberSecMonth (2018)

Οκτώβρης: Ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας για το 2018
Η 6η έκδοση του Ευρωπαϊκού μήνα κυβερνοασφάλειας (ECSM) ξεκίνησε στις αρχές του μήνα σε ολόκληρη την ΕΕ. Ο οργανισμός της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια ENISA, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πάνω από 200 εταίροι από όλη την Ευρώπη διεξάγουν σχετική εκστρατεία καθόλη την διάρκεια του Οκτωβρίου.

Ο ECSM είναι η ετήσια ενημερωτική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αποκλειστικό θέμα την προώθηση της κυβερνοασφάλειας στους πολίτες και τους οργανισμούς, καθώς και την παροχή επικαιροποιημένης πληροφόρησης σε θέματα ασφάλειας μέσω της εκπαίδευσης και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών. Ο ευρωπαϊκός μήνας κυβερνοασφάλειας για το 2018 εστιάζει σε τέσσερις θεματικές ενότητες, μία για κάθε εβδομάδα του Οκτωβρίου:

1η εβδομάδα (1-7 Οκτωβρίου): «Κανόνες βασικής κυβερνοϋγιεινής»
2η εβδομάδα (8-14 Οκτωβρίου): «Διεύρυνση ψηφιακών δεξιοτήτων και ψηφιακής εκπαίδευσης»
3η εβδομάδα (15-21 Οκτωβρίου): «Αναγνώριση περιπτώσεων κυβερνοαπάτης»
4η εβδομάδα (22-28 Οκτωβρίου): «Αναδυόμενες τεχνολογίες και ιδιωτική ζωή»

Κατά την διάρκεια του ευρωπαϊκού μήνα κυβερνοασφάλειας διεξάγονται στην Ευρώπη περισσότερες από 400 δραστηριότητες με στόχο την προώθηση της ασφάλειας στο διαδίκτυο, όπως (για παράδειγμα) συνέδρια, εργαστήρια, επιμορφωτικές συνεδρίες, γενικές παρουσιάσεις σε χρήστες, διαδικτυακά σεμινάρια, διαδικτυακές εκστρατείες και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Αναλυτικές πληροφορίες διατίθενται σε τούτη την ηλεκτρονική διεύθυνση, στην οποία οι χρήστες μπορούν να βρουν χρήσιμες προτάσεις και συμβουλές σε 23 γλώσσες της ΕΕ, να μελετήσουν το ενημερωτικό υλικό και να έχουν πρόσβαση στο αποθετήριο ECSM των συντονιστών από όλα τα κράτη μέλη.

Μπορούν επίσης να δοκιμάσουν το επίπεδο των γνώσεών τους με το επικαιροποιημένο διαδικτυακό κουίζ για την κυβερνοασφάλεια. Ο ιστότοπος διαθέτει επίσης έναν διαδραστικό χάρτη όπου οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες που διοργανώνονται σε κάθε πόλη...



Πηγή: saferinternet4kids.gr

Σχόλια