Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Η παγκόσμια ημέρα της Ελληνικής γλώσσας εορτάζεται σήμερα και η "Φιλομάθεια" (Filomathia Greek Language Centre) στηρίζει και μετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την διεθνή τουριστική έκθεση Brussels Holiday Fair, Salon des Vacances. Η σχετική ενημέρωση από το Χανιώτικο εκπαιδευτήριο:

Την ίδια μέρα με την εορτασμό της μνήμης του Διονυσίου Σολωμού, τον εθνικό ποιητή του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν», αποφασίστηκε η θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας (ΦΕΚ Β΄ 1384/24/04/2017).

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από Ελληνικές Κοινότητες της Ιταλίας με στόχο, όχι μόνο την ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας και της σημασίας της σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για μια από τις αρχαιότερες και πολυσήμαντες γλώσσες του κόσμου.

Τη γλώσσα πάνω στην οποία θεμελιώθηκε όλος ο δυτικός κόσμος. Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην υφήλιο μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα, η οποία κρίνεται απαραίτητο προσόν σε πολλούς επιστημονικούς και επιχειρηματικούς τομείς.

Το διαδίκτυο έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην έξαψη του ενδιαφέροντος για την εκμάθηση αυτής της γλώσσας, καθώς έχουν δημιουργηθεί πολλές πηγές πληροφόρησης για τη σημασία των ελληνικών και πλέον η δυνατότητα διαδικτυακών μαθημάτων, δίνει ευκολότερη πρόσβαση σε μαθητές από όλον τον κόσμο.

«Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...»


Απόσπασμα από «Το Άξιον Εστί», του Οδυσσέα Ελύτη

Σχόλια