Cyber-hygiene (η υγιεινή των συσκευών μας)

Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Μέσα από μία σειρά διαδικτυακών μαθημάτων (που ανέπτυξε και επιμελήθηκε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ) παιδιά και νέοι έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για αναδυόμενους κινδύνους του ψηφιακού κόσμου.

Τα μαθήματα της κάθε ενότητας (στην πλατφόρμα e-class) περιλαμβάνουν ενημερωτικά βίντεο όπου με απλό και κατανοητό τρόπο παρουσιάζονται οι προεκτάσεις του κάθε θέματος και περιέχονται και quiz, καθώς και ασκήσεις. Τα ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα είναι προσβάσιμα σε όλους και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στον χρόνο που εσείς επιθυμείτε. Τα μαθήματα είναι "ανοιχτά" για όλους και δεν χρειάζεται να κάνετε εγγραφή στην πλατφόρμα.

Cyber-hygiene (ή αλλιώς υγιεινή των συσκευών μας)


Πώς να μην την "πατήσεις" με τις απάτες στο διαδίκτυο


Είναι γεγονός ότι στην ζωή μας καθημερινά συμβαίνουν πολλά μικρά και μεγάλα πράγματα, τα οποία καταγράφονται στις διάφορες συσκευές μας (κινητό, tablet, laptop, έξυπνα ρολόγια, έξυπνα παιχνίδια, έξυπνες τηλεοράσεις, έξυπνες οικιακές συσκευές, κτλ).

Όλα αυτά τα δεδομένα έχουν γίνει πόλος έλξης για απατεώνες και κακοποιούς. (Κυβερνο)επιθέσεις με ψηφιακά "όπλα" σε κυβερνήσεις, εταιρίες και ιδιώτες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Γι' αυτόν τον λόγο είναι σήμερα σημαντικότερο από ποτέ να φροντίζουμε τα δεδομένα μας, αυξάνοντας το επίπεδο της προστασίας που έχουμε στους διάφορους λογαριασμούς μας.

Δείτε το βίντεο της ενότητας αυτής για να ενημερωθείτε:

➜ Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης παντού και πως να προστατεύουμε τους κωδικούς μας

➜ Τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (2Factor Authentication) και πως να τον χρησιμοποιούμε

➜ Πως να προστατεύουμε τις συσκευές μας και τα αρχεία μας από το κακόβουλο λογισμικό

➜ Τι είναι το Phising και τι πρέπει να προσέχουμε για να μην πέσουμε θύμα απάτης

➜ Πως να κάνουμε ασφαλείς αγορές στο διαδίκτυο



Δείτε παρακάτω ένα βίντεο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών - ENISA για την προστασία μας στο διαδίκτυο:

Σχόλια