Προσωπικά δεδομένα

Personal data
Μέσα από μία σειρά διαδικτυακών μαθημάτων (που ανέπτυξε και επιμελήθηκε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ) παιδιά και νέοι έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για αναδυόμενους κινδύνους του ψηφιακού κόσμου.

Τα μαθήματα της κάθε ενότητας (στην πλατφόρμα e-class) περιλαμβάνουν ενημερωτικά βίντεο όπου με απλό και κατανοητό τρόπο παρουσιάζονται οι προεκτάσεις του κάθε θέματος και περιέχονται και quiz, καθώς και ασκήσεις.

Τα ανοιχτά διαδικτυακά μαθήματα είναι προσβάσιμα σε όλους και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στον χρόνο που εσείς επιθυμείτε. Τα μαθήματα είναι "ανοιχτά" για όλους και δεν χρειάζεται να κάνετε εγγραφή στην πλατφόρμα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ


Τα προσωπικά μας δεδομένα είναι όλες οι πληροφορίες που αναφέρονται σε εμάς. Είναι το όνομά μας, η διεύθυνσή μας, ο αριθμός του κινητού, το σχολείο στο οποίο πηγαίνουμε, τα μέρη όπου συχνάζουμε. Πολλές φορές, ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα, δημοσιεύουμε δεδομένα μας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άτομα που δε γνωρίζουμε με κακόβουλο σκοπό.

Προσεκτικοί πρέπει να είμαστε όχι μόνο όταν δημοσιεύουμε πληροφορίες για τον εαυτό μας αλλά και πληροφορίες που αφορούν άλλα άτομα. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να έχουμε ΠΑΝΤΑ τη συγκατάθεσή τους. Διατηρώντας τον έλεγχο των προσωπικών μας δεδομένων ουσιαστικά διατηρούμε τον έλεγχο της ιδιωτικής μας ζωής.

Σε αυτήν την ενότητα θα μάθουμε:

➜ Ποια είναι τα προσωπικά μας δεδομένα και γιατί είναι σημαντική η προστασία τους

➜ Πως αποκαλύπτουμε προσωπικά μας δεδομένα στο διαδίκτυο

➜ Πως ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης και οι σωστές ρυθμίσεις στα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούμε προστατεύει την ιδιωτικότητά μας

➜ Πως μπορούμε να κοινοποιούμε φωτογραφίες / βίντεο με ασφάλεια

➜ Τι μπορούμε να κάνουμε αν κάποιος δημοσίευσε περιεχόμενο που μας αφορά χωρίς την έγκρισή μας

➜ Συμβουλές για να προστατεύουμε τα προσωπικά μας δεδομένα



Παρακολουθήστε και ένα βίντεο για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων...

Σχόλια