Αναβλήθηκε η εκδήλωση για την Κυβερνοασφάλεια

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση
Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Κυβερνοασφάλεια για την ενημέρωση των μαθητών Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων, αλλά και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ μαζί με την Ελληνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης (25/01), αλλά αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάρτιο. Η αναβολή ήταν επιβεβλημένη, λόγω του ότι η πλειοψηφία των σχολείων που έχει δηλώσει συμμετοχή θα είναι κλειστά αύριο 25/01/2022 (λόγω κακοκαιρίας).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της πρέσβειρας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, καθηγήτριας Αντιγόνης Λυμπέρη. Η ενημέρωση αφορά την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας για την προστασία της καθημερινότητας μας στο διαδίκτυο (Cyber Secure From Home) και την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το πώς πρέπει να ενεργούν αν και εφόσον πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο (First Aid).

Tέλος θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις αναδυόμενες τεχνολογίες (όπως έξυπνα ρολόγια κλπ), τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε τέτοια προϊόντα αλλά και η επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού προς την επιστήμη της Κυβερνοασφάλειας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν διαδικτυακά τμήματα μαθητών Εσπερινών Γυμνασίων και Λυκείων, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας καθώς και όλες οι άλλες επίσημες δομές που κάνουν τα μαθήματα τους το απόγευμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστής και προτζέκτορας στην αίθουσα. Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς.

Σχόλια