Εκδήλωση για την Κυβερνοασφάλεια

Cyber Security
Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Κυβερνοασφάλεια για την ενημέρωση των μαθητών Λυκείων διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ μαζί με την Ελληνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης την Τετάρτη 13 Απριλίου (10:00-11:00).

Η ενημέρωση αφορά την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας για την προστασία της καθημερινότητάς μας στο διαδίκτυο (Cyber Secure From Home), αλλά και την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με το πώς πρέπει να ενεργούν αν και εφόσον πέσουν θύματα απάτης στο διαδίκτυο (First Aid).

Επίσης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις αναδυόμενες τεχνολογίες (όπως έξυπνα ρολόγια κ.λπ.), τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε τέτοιου είδους προϊόντα, αλλά και η επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού προς την επιστήμη της Κυβερνοασφάλειας.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν διαδικτυακά τμήματα μαθητών Λυκείων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα πρέπει να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, υπολογιστής και προτζέκτορας στην αίθουσα. Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα την ώρα της παρουσίασης.

Μπορείτε ως εκπαιδευτικοί να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας για συμμετοχή μίας τάξης στην εκδήλωση ΕΔΩ. Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς.

Ομιλητές

Ευαγγελία Δασκαλάκη: Υπεύθυνη έρευνας και Ανάπτυξης προγραμμάτων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ

Κωνσταντίνος Μάγκος: Προϊστάμενος στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης Διεύθυνση Συντονισμού Φορέων, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβερνησης

Σχόλια