9 στους 10 Ευρωπαίους έχουν πρόσβαση στο Internet

Internet
Το πρώτο τρίμηνο του 2022 η διείσδυση του διαδικτύου στον παγκόσμιο πληθυσμό έφθασε το 66%, δηλαδή περίπου 7 στους 10 κατοίκους στον πλανήτη έχουν πρόσβαση στο internet. Η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη παραμένουν οι μόνες περιοχές του κόσμου όπου το ποσοστό διείσδυσης του διαδικτύου στον πληθυσμό φθάνει -ή υπερβαίνει- το 90%. Την σχετική έρευνα παρουσίασε -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του- ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Αναλυτικά το κείμενο:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε Internet World Stats, η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη παραμένουν οι μόνες περιοχές του κόσμου, όπου το ποσοστό διείσδυσης του Διαδικτύου στον πληθυσμό φθάνει -ή υπερβαίνει- το 90%.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Βόρεια Αμερική είναι η περιοχή του κόσμου με το υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης του Διαδικτύου, καθώς σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού, ποσοστό 93,4%, έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Συνολικά, η Βόρεια Αμερική φιλοξενεί πάνω από 347 εκατ. χρήστες του Διαδικτύου.

Τη δεύτερη θέση μεταξύ των πιο ώριμων ψηφιακών αγορών του κόσμου καταλαμβάνει η Ευρώπη, όπου σχεδόν 9 στους 10 κατοίκους (88,4%) έχουν δυνατότητα σύνδεσης στο Internet. Από τα παραπάνω στοιχεία, τα οποία δημοσιοποίησε η Atlas VPN, προκύπτει ότι περισσότεροι από 743 εκατ. Ευρωπαίοι είναι σήμερα συνδεδεμένοι στον παγκόσμιο ιστό.

Η πλειονότητα των χωρών στην Ευρώπη διαθέτει εξαιρετική υποδομή Διαδικτύου, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να περιηγούνται στο Internet με αρκετά αξιοπρεπείς ταχύτητες”, τονίζουν οι αναλυτές.


Ψηφιακά ώριμες αγορές

Σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική το ποσοστό διείσδυσης του Διαδικτύου φθάνει στο 80,4%, καθώς περίπου 533 εκατ. χρήστες του Διαδικτύου ζουν στην περιοχή. Πάντως, παρά το υψηλό ποσοστό, πολλές χώρες στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής έχουν άνιση κάλυψη, σε συνδυασμό με υψηλό κόστος δεδομένων και συσκευών.

Στις χώρες της Μέσης Ανατολής το 76,4% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Μάλιστα, οι πλουσιότερες χώρες της περιοχής, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ, έχουν ποσοστό διείσδυσης σχεδόν 100%. Ωστόσο, οι κατεστραμμένες από τον πόλεμο χώρες, όπως η Συρία ή η Υεμένη, έχουν ένα μικρό ποσοστό διείσδυσης στο Διαδίκτυο λόγω της καταστροφής των περισσότερων υποδομών.


Ψηφιακοί αποκλεισμοί

Σε Ωκεανία και Αυστραλία, το ποσοστό του πληθυσμού, που έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, φθάνει το 70,1%. Ενώ στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία σχεδόν το 90% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, πολλά νησιά του Ειρηνικού δεν έχουν επενδύσει σε υποδομές Διαδικτύου.

Το ποσοστό διείσδυσης του Διαδικτύου στην Ασία είναι 64,1%. Παρ’ όλο που το ποσοστό είναι κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, η Ασία έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό με σχεδόν 2,8 δισεκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου. Αυτό αποτελεί περίπου το 53% όλων των χρηστών του Διαδικτύου παγκοσμίως.

Τέλος, η Αφρική έχει το χαμηλότερο ποσοστό διείσδυσης του Διαδικτύου, καθώς μόνο το 43,1% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό, καθώς η περιοχή φιλοξενεί περίπου 601 εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου.


Εν κατακλείδι

Τα δύο τρίτα (2/3α) του παγκοσμίου πληθυσμού και σχεδόν εννέα (9) στους δέκα (10) Ευρωπαίους έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Κάτι που αναδεικνύει ως άκρως σημαντική και απαραίτητη την (σωστή) διαδικτυακή σας παρουσία. Στην Art@Net φροντίζουμε γι' αυτό...

Σχόλια