Σκέψου πριν κοινοποιήσεις (video)

Think before you share
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Εξαφανισμένων Παιδιών το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, το AMBER Alert Europe, μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στον τομέα της παιδικής προστασίας και αξιωματικοί επιβολής του νόμου από 28 χώρες σε όλο τον κόσμο ξεκίνησαν μία νέα εκστρατεία με το σύνθημα «ΣΚΕΨΟΥ ΠΡΙΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ».

Η εκστρατεία είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση γύρω από ένα θέμα που έχει γίνει όλο και περισσότερο δημοφιλές στους ανηλίκους τα τελευταία χρόνια: την κοινή χρήση γυμνών εικόνων που δημιουργούνται από τους ίδιους, αλλιώς γνωστές ως «nudes».

Η ταινία της καμπάνιας Think Before You Share, που δημιουργήθηκε από την Innocean Berlin σε συνεργασία με την Zauberberg Productions, απεικονίζει μία γνώριμη κατάσταση σε πολλούς. Στοργικοί γονείς που μοιράζονται χαριτωμένες γυμνές φωτογραφίες των παιδιών τους με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Αν και η εκστρατεία δεν έχει σκοπό να εμποδίσει τους γονείς να τραβήξουν φωτογραφίες αθώων μωρών, αυτή η γνώριμη σκηνή χρησιμοποιείται για να κάνει τους έφηβους να συνειδητοποιήσουν ότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις γυμνές φωτογραφίες του, ούτε καν στους γονείς του...

Σχόλια