Διαδικτυακή Δύναμη

Διαδικτυακή Δύναμη
Διαβάστε πέντε συμβουλές - προτάσεις της Google, υπό τον τίτλο «Διαδικτυακή Δύναμη», για να είμαστε θωρακισμένοι στο διαδίκτυο. Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου», το οποίο παρέχει στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρειάζονται για να διδάξουν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας. Η ύλη, που αναπτύχθηκε από την Google σε συνεργασία με τον οργανισμό iKeepSafe, δίνει την δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να φέρουν στην τάξη τους τα πιο κρίσιμα διδάγματα:

Συμβουλή 1: Δημιούργησε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Να χρησιμοποιείς τουλάχιστον 8 χαρακτήρες και να συνδυάζεις γράμματα (κεφαλαία και πεζά), αριθμούς και σύμβολα.

Συμβουλή 2: Άλλος κωδικός κάθε φορά. Χρησιμοποίησε διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για καθέναν από τους σημαντικούς λογαριασμούς σου.

Συμβουλή 3: Σκέψου δημιουργικά. Μην χρησιμοποιείς κωδικούς πρόσβασης που μπορεί εύκολα να μαντέψει κάποιος άλλος, όπως π.χ. το υποκοριστικό σου, το όνομα του σχολείου σου, την αγαπημένη σου ομάδα, διαδοχικούς αριθμούς (όπως 123456) κλπ. Και οπωσδήποτε μην χρησιμοποιείς για κωδικό την λέξη “password”!

Συμβουλή 4: Απόφυγε τις προσωπικές αναφορές. Μην χρησιμοποιείς προσωπικά στοιχεία (όνομα, διεύθυνση σπιτιού ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμό τηλεφώνου, αριθμό ταυτότητας, πατρικό μητέρας, ημερομηνίες γέννησης κλπ.) ή συνηθισμένες λέξεις στον κωδικό πρόσβασής σου.

Συμβουλή 5: Μην διστάζεις να αλλάζεις κωδικούς πρόσβασης. Άλλαξε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σου αν ξέρεις ή υποψιάζεσαι ότι μπορεί να τον ξέρει κάποιος άλλος, εκτός από κάποιον ενήλικα που εμπιστεύεσαι.

Σχόλια