Διαδικτυακή Νοημοσύνη

Διαδικτυακή Νοημοσύνη
Διαβάστε πέντε συμβουλές - προτάσεις της Google, υπό τον τίτλο «Διαδικτυακή Νοημοσύνη», για να φερόμαστε έξυπνα και συνετά στο διαδίκτυο. Πρόκειται για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου», το οποίο παρέχει στους εκπαιδευτικούς τα εργαλεία και τις μεθόδους που χρειάζονται για να διδάξουν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας. Η ύλη, που αναπτύχθηκε από την Google σε συνεργασία με τον οργανισμό iKeepSafe, δίνει την δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να φέρουν στην τάξη τους τα πιο κρίσιμα διδάγματα:

Συμβουλή 1: Να είσαι μια θετική παρουσία στο διαδίκτυο, όπως και στην πραγματική ζωή. Να θυμάσαι πως, εφόσον αναρτηθεί στο διαδίκτυο κάτι δικό σου ή σχετικά με σένα, όπως π.χ. μία φωτογραφία, ένα σχόλιο ή ένα μήνυμα, μπορεί να παραμείνει στο διαδίκτυο για πάντα.

Συμβουλή 2: Σκέψου πριν ποστάρεις. Είναι σημαντικό να ξέρεις πότε να μην αναρτήσεις τίποτε απολύτως - να μην αντιδράσεις στην ανάρτηση ή τη φωτογραφία ή το σχόλιο κάποιου άλλου ή να μην κοινοποιήσεις κάτι που δεν είναι αληθινό.

Συμβουλή 3: Προστάτεψε τα μυστικά σου. Μην κοινοποιείς σε αγνώστους τη διεύθυνση του σπιτιού σου ή του ηλεκτρονικού σου ταχυδρομείου, τον αριθμό τηλεφώνου σου, τους κωδικούς πρόσβασής σου, τα ονόματα χρήστη σου ή τα σχολικά σου έγγραφα.

Συμβουλή 4: Μην υποθέτεις ότι οι άλλοι σε βλέπουν στο διαδίκτυο όπως πιστεύεις ότι σε βλέπουν. Διαφορετικοί άνθρωποι μπορεί να δουν την ίδια πληροφορία αλλά να εξάγουν διαφορετικά συμπεράσματα από αυτή.

Συμβουλή 5: Είναι πάντα σημαντικό να σεβόμαστε τις επιλογές απορρήτου των άλλων, ακόμη και αν είναι διαφορετικές από τις δικές μας επιλογές. Διαφορετικές καταστάσεις απαιτούν διαφορετική αντιμετώπιση, εντός και εκτός διαδικτύου.

Σχόλια