Ευρωπαϊκός Μήνας Κυβερνοασφάλειας: Εκδήλωση για τα Λύκεια Κρήτης

European Cyber Security Month 2022
Eνημερωτική εκδήλωση στο πλαίσιο εορτασμού του European Cyber Security Month 2022 (ECSM 2022) διοργανώνει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 (10:00-12:00) στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ μαζί με την Ελληνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ως επίσημοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα για την εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Μήνα Κυβερνοασφάλειας του (οργανισμού της Ε.Ε. για την κυβερνοασφάλεια) ENISA.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να κάνουν εκπαιδευτικοί Λυκειακών Τάξεων, οι οποίοι θα συνοδεύσουν τις τάξεις τους στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ (Ηράκλειο Κρήτης) την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης. Η φετινή εκστρατεία ECSM έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας που αφορούν την προστασία μας από τις απόπειρες Phishing αλλά και την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τα κακόβουλα λογισμικά, όπως το Ransomware.

Tέλος θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις αναδυόμενες τεχνολογίες (όπως έξυπνα ρολόγια κ.λπ.) και τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε τέτοια προϊόντα. Μπορείτε να κάνετε αίτηση και λίγες ημέρες αργότερα θα ενημερωθείτε μέσω e-mail αν έχει εγκριθεί η αίτησή σας.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης και της μικρής χωρητικότητας του Αμφιθεάτρου του ΙΤΕ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς. Συνίσταται η χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα...

Σχόλια