Κοινωνικά Δίκτυα (Social Media)

Social Media
Η χρήση των on-line κοινωνικών δικτύων προσφέρει στους χρήστες πολλά οφέλη και πλεονεκτήματα. Κρύβει όμως και πολλούς κινδύνους που μπορούν να αποφευχθούν αν είσαι ενημερωμένος. Τo Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου μας δίνει (επτά) συμβουλές για να παραμείνουμε ασφαλής:

➤ Βεβαιώσου ότι ξέρεις να χρησιμοποιείς τις ρυθμίσεις ασφαλείας και έχεις καταστήσει το προφίλ σου προσβάσιμο μόνο από τους φίλους σου.

➤ Διαφύλαξε τους κωδικούς πρόσβασης.

➤ Πρόσεξε πολύ τι ανεβάζεις στο προφίλ σου. Μέσα από φωτογραφίες μπορεί άθελά σου να δώσεις προσωπικές πληροφορίες όπως το σχολείο σου ή τα μέρη που συχνάζεις και να γίνει εύκολος ο εντοπισμός σου στο φυσικό κόσμο.

➤ Να θυμάσαι ότι, ακόμα και όταν διαγράψεις το προφίλ σου, πολλές πληροφορίες θα παραμείνουν στο διαδίκτυο. Οπότε σκέψου σοβαρά πριν ανεβάσεις.

➤ Μη συναντήσεις ΠΟΤΕ κάποιον που γνώρισες μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να μην είναι αυτός που υποστηρίζει ότι είναι και οι προθέσεις του να μην είναι καθόλου αγνές.

➤ Αν κάτι ή κάποιος σε κάνει να νιώσεις άβολα, κάνε χρήση των ρυθμίσεων ασφαλείας που υπάρχουν και μπλόκαρε τον ή ανέφερε τον.

➤ Αν δεχτείς οποιοδήποτε είδος εκβιασμού ή εκφοβισμού σταμάτα αμέσως την επικοινωνία και ενημέρωσε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύεσαι.

Σχόλια