Σε λειτουργία η εφαρμογή για κινητά CivilCrete Talos

CivilCrete Talos
Η Περιφέρεια Κρήτης έχει αναπτύξει και διαθέτει δωρεάν μέσω του Google Play την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (android) με την ονομασία «CivilCrete Talos». Η εφαρμογή απευθύνεται κατά βάση στους κατοίκους της Κρήτης και είναι εξειδικευμένη για θέματα Πολιτικής Προστασίας με δυνατότητες χρήσιμες για την ασφάλεια και την καθημερινότητα των πολιτών της Κρήτης.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης με την εφαρμογή ο χρήστης μπορεί:

➤ Να λαμβάνει ειδοποιήσεις όταν υπάρχουν έκτακτα δελτία επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σεισμών ή άλλων έκτακτων γεγονότων.

➤ Να κάνει χρήση του GPS και να βρίσκει την ακριβή θέση του πάνω στον χάρτη (συντεταγμένες, υψόμετρο και διεύθυνση). Να μπορεί να στέλνει την θέση του, να την αποθηκεύει και να κρατά ιστορικό με όλες τις θέσεις του και να βρίσκει την τελευταία θέση από το ιστορικό.

➤ Να βλέπει στον χάρτη όλους τους χώρους καταφυγής και συγκέντρωσης πληθυσμού, να μπορεί να επιλέγει τον πιο κοντινό και να τον κατευθύνει η εφαρμογή σε αυτόν με οδηγίες κάνοντας χρήση του χάρτη και του GPS.

➤ Να βλέπει στον χάρτη όλους τους χώρους καταυλισμού στέγασης και εφόσον επιλέξει κάποιον, η εφαρμογή θα τον οδηγήσει εκεί κάνοντας χρήση του χάρτη και του GPS.

➤ Να βλέπει στον χάρτη τους πρόχειρους χώρους παροχής πρώτων βοηθειών και να επιλέγει τον πιο κοντινό προς αυτόν ώστε να τον κατευθύνει η εφαρμογή σε αυτόν με οδηγίες κάνοντας χρήση του χάρτη και του GPS.

➤ Μπορεί με ένα κλικ πάνω στο κόκκινο κουμπί SOS να κάνει μία κλήση στο 112 για βοήθεια.

➤ Να βλέπει τους χάρτες πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς κατά την αντιπυρική περίοδο.

➤ Να βλέπει την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ και τα Έκτακτα Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

➤ Να βλέπει τους σεισμούς από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

➤ Να έχει εύκολη πρόσβαση στις οδηγίες αυτοπροστασίας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

➤ Να κατεβάσει και να διαβάσει τις οδηγίες για την πεζοπορία και ορειβασία και να επιλέγει γνωστές διαδρομές ή και φαράγγια στα οποία μπορεί να περιηγηθεί κάνοντας χρήση των χαρτών.

➤ Να κατεβάσει και να διαβάσει τον οδηγό πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ και τον Ερυθρό Σταυρό - Τμήμα Σαμαρειτών.

➤ Να βρει εύκολα χρήσιμα τηλέφωνα όπως: Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Αστυνομικών Υπηρεσιών, Λιμενικών Αρχών, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Ιδιωτικών Κλινικών, Δήμων και Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας.

➤ Να συνδεθεί εύκολα με τα social media (Facebook, Twitter, Youtube), με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης.

➤ Να συνδεθεί εύκολα με τους ιστότοπους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το Εθνικό Κέντρο Βοήθειας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, Το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή, το GOV.GR, το Κέντρο Δηλητηριάσεων, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την κατεβάσουν από εδώ, ενώ η εφαρμογή αναμένεται να είναι διαθέσιμη (και) στο λειτουργικό σύστημα IOS στο τέλος Νοεμβρίου.

Σχόλια