Be aware, be prepared - Cybersecurity tips for SMEs

Cybersecurity tips for SMEs
Ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυβερνοασφάλεια ENISA μας παρουσιάζει, σε τρία βίντεο υπό τον τίτλο "Be aware, be prepared", συμβουλές για την on-line προστασία.

Το πρώτο βίντεο αφορά σε tips για τους εργαζομένους - υπαλλήλους, το δεύτερο για τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και το τρίτο βίντεο συμβουλεύει πως να προστατευθούμε από επιθέσεις ransomware (το συγκεκριμένο είδος κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιείται για εκβιασμούς - όταν επιτίθεται σε μια συσκευή με επιτυχία, το κακόβουλο λογισμικό "κλειδώνει" την οθόνη ή κρυπτογραφεί τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον δίσκο).

Ο οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κυβερνοασφάλεια, ENISA, είναι ο οργανισμός που αποσκοπεί να διασφαλίσει υψηλό κοινό επίπεδο κυβερνοασφάλειας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός για την κυβερνοασφάλεια, που ιδρύθηκε το 2004 και ενισχύθηκε από την πράξη της ΕΕ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, συμβάλλει στην χάραξη της πολιτικής της ΕΕ στον τομέα του κυβερνοχώρου, ενισχύει την αξιοπιστία των προϊόντων, υπηρεσιών και διαδικασιών ΤΠΕ με συστήματα πιστοποίησης της κυβερνοασφάλειας, συνεργάζεται με κράτη - μέλη και φορείς της ΕΕ και βοηθά την Ευρώπη να προετοιμαστεί για τις μελλοντικές προκλήσεις στον κυβερνοχώρο.

Μέσω της ανταλλαγής γνώσεων, της ανάπτυξης ικανοτήτων και της αύξησης της εγρήγορσης, ο οργανισμός συνεργάζεται με τους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην συνδεδεμένη οικονομία, την υποστήριξη της ανθεκτικότητας των υποδομών της Ένωσης και, τελικά, τη διατήρηση της ψηφιακής ασφάλειας για την κοινωνία και τους πολίτες της Ευρώπης.

ENISA: «In a time of increased remote work and growing cyber threats, SMEs are facing major Cybersecurity challenges. In order to assist SMEs tackle current and emerging cybersecurity threats, ENISA has launched an awareness campaign to promote good cyber hygiene practices.»;



Σχόλια