Quick tutorial: Docking Colour Palettes in LibreOffice Draw (video)

LibreOffice
Το LibreOffice είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών γραφείου. Πρόκειται για λογισμικό ανοικτού κώδικα και διατίθεται δωρεάν για τους χρήστες. Το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις "Libre" (δηλαδή "ελεύθερος") και "Office", η οποία χρησιμοποιείται (και) για να περιγράψει προγράμματα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ουσιαστικά πρόκειται για την εξέλιξη του OpenOffice. Μέλη που αποχώρησαν το 2010 από το OpenOffice δημιούργησαν το ίδρυμα "Document Foundation" που είναι υπεύθυνο για το LibreOffice. Στην επίσημη ιστοσελίδα του το ίδρυμα μας λέει:

«To LibreOffice είναι η ελεύθερη, πολυδύναμη (power - packed), σουίτα προσωπικής παραγωγικότητας Ανοικτού Κώδικα, για διανομές GNU / Linux, Macintosh και Windows, η οποία σας παρέχει έξι (6) εφαρμογές, πλούσιες σε χαρακτηριστικά, για όλη την παραγωγή εγγράφων σας, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών διαχείρισης των δεδομένων σας.

Ο Επεξεργαστής κειμένων Writer, το Υπολογιστικό φύλλο Calc, η εφαρμογή Παρουσίασης διαφανειών Impress, το πρόγραμμα Σχεδίασης / Ζωγραφικής Draw, το πρόγραμμα Διαχείρισης μαθηματικών τύπων και Υπολογισμών Math και, τέλος, η εφαρμογή Βάσης δεδομένων Base.

Παρέχονται δωρεάν Υποστήριξη και Τεκμηρίωση, από την τεράστια και ενθουσιώδη κοινότητα χρηστών, από τους διάφορους συνεισφέροντες / contributors και, βέβαια, από τους ίδιους τους προγραμματιστές / developers. Ακόμα και εσείς, επίσης, μπορείτε να συμμετάσχετε!»

Το LibreOffice περιλαμβάνει επεξεργαστή κειμένου (LibreOffice Writer), λογιστικό φύλλο (LibreOffice Calc), δημιουργό παρουσιάσεων (LibreOffice Ιmpress), πρόγραμμα σχεδίασης (LibreOffice Draw), διαχείριση βάσεων δεδομένων (LibreOffice Base) και μαθηματικών τύπων (LibreOffice Math).

Στην παρούσα ανάρτηση θα παρακολουθήσουμε το βίντεο του ιδρύματος (σε δύο εκδόσεις: στα Αγγλικά και στα Γερμανικά), το οποίο μας δείχνει πως να χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα Σχεδίασης LibreOffice Draw...

Σχόλια