Βίντεο παρουσίασης Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων

Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών
H δημιουργία της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων είναι μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προκειμένου να στηρίξει τον πολίτη ώστε να είναι ενεργός και συμμέτοχος στην επίτευξη του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της χώρας. Στην Εθνική Ακαδημία Ψηφιακών Ικανοτήτων ο πολίτης έχει πρόσβαση σε μία πληθώρα δωρεάν μαθημάτων ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων ώστε να μπορεί να:

1. επιλέγει τα μαθήματα που ταιριάζουν στις ανάγκες του, τα ενδιαφέροντα και το επίπεδο των γνώσεών του

2. βελτιώνει τις ψηφιακές του ικανότητες διαδικτυακά στο χρόνο που ο ίδιος επιθυμεί και σε κάθε τομέα ενδιαφέροντος

3. εξελίσσεται σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο

4. κατανοεί το γνωστικό του επίπεδο με τη χρήση ενός εργαλείου αυτοαξιολόγησης με βάση το οποίο θα του προτείνονται εξατομικευμένες θεματικές ενότητες προς παρακολούθηση.

Οι θεματικές ενότητες που προσφέρονται αφορούν στην ανάπτυξη τόσο βασικών όσο και προηγμένων ψηφιακών δεξιοτήτων, όπως Κοινωνικά Δίκτυα, Ψηφιακό Marketing, Τεχνητή Νοημοσύνη αλλά και Χρήση Υπολογιστή ή Κινητές Συσκευές.

Στόχος της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων είναι η συνεχής εξέλιξη και αναβάθμισή της ώστε να δίνει την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να αναπτύσσουν τις ψηφιακές ικανότητες που θα τους βοηθούν να παραμείνουν δραστήριοι επαγγελματικά, ενεργοί κοινωνικά και να ανταπεξέρχονται στις σύγχρονες τεχνολογικές απαιτήσεις συμβάλλοντας στην δημιουργία μίας ισχυρής ψηφιακής οικονομίας και μίας συνεκτικής κοινωνίας.

Σχόλια