Λασκαράκη, Γκολφινοπούλου για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Βάσω Λασκαράκη - Βάσια Γκολφινοπούλου
Οι ηθοποιοί Βάσω Λασκαράκη (η οποία είναι και πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου) και Βάσια Γκολφινοπούλου ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και πρωταγωνιστούν σε τηλεοπτικό σποτ που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το κοινό για θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά αλλά και για την Γραμμή Βοηθείας Help-line από όπου μπορεί κανείς να αναζητήσει δωρεάν υποστήριξη και καθοδήγηση.

Η Βάσω προειδοποιεί για τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και προτρέπει τους γονείς και τους φροντιστές να είναι ενεργοί στην παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας των παιδιών τους. Επιπλέον, επισημαίνει την σημασία της εκπαίδευσης των παιδιών και των νέων για την αναγνώριση και την σωστή αντίδραση σε ακατάλληλο ή επικίνδυνο περιεχόμενο.

Από την πλευρά της η Βάσια Γκολφινοπούλου προτάσσει την ματιά των νέων για το πως αντιλαμβάνονται τον ψηφιακό κόσμο και τι χρειάζονται προκειμένου να μπορούν να τον εξερευνούν με ασφάλεια.

Το σποτ καταλήγει σε προτροπή προς όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και τους νέους που μπορεί να αντιμετωπίζουν ή να αντιμετωπίσουν στο μέλλον, οποιαδήποτε προβληματική κατάσταση που έχει σχέση ή απορρέει από την χρήση του διαδικτύου, να μην διστάζουν αλλά να επικοινωνούν με την Γραμμή Βοηθείας Help-line όπου εξειδικευμένοι ψυχολόγοι μπορούν να τους παρέχουν συμβουλές και κατευθύνσεις.

Σχόλια