Δικαιώματα σε περίπτωση που η ταχύτητα σύνδεσης είναι μικρότερη

Internet speed
Η ανεξάρτητη αρχή Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) μας ενημερώνει και μας συμβουλεύει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- με μία σειρά ερωταπαντήσεων για το τι ισχύει στα θέματα διαδικτύου στην χώρα μας.

Internet speed
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια δικαιώματα έχω σε περίπτωση που η πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής μου είναι μικρότερη από αυτή για την οποία με έχει ενημερώσει η εταιρεία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ενημέρωση για την πραγματική ταχύτητα αποτελεί μέρος των όρων του συμβολαίου σας.

Η εταιρεία αναφέρει στους όρους παροχής/χρήσης των υπηρεσιών τις επανορθώσεις ή αποζημιώσεις που δικαιούνται οι συνδρομητές, όπως έκπτωση στον λογαριασμό, επιλογή προγράμματος με χαμηλότερη ονομαστική ταχύτητα, επιστροφή τμήματος / συνόλου παγίου ή συνδυασμό των παραπάνω.

Δικαιούστε αποζημίωσης στις ακόλουθες περιπτώσεις:

➜ Συνδέσεις σταθερών δικτύων: Σε περίπτωση συνεχών/επαναλαμβανόμενων αποκλίσεων από την ελάχιστη ταχύτητα.

➜ Συνδέσεις κινητών δικτύων: Εάν υπάρχουν αποκλίσεις από τη μέγιστη ταχύτητα.

➜ Σημειώνεται ότι η απόκλιση θεωρείται συνεχής/επαναλαμβανόμενη όταν παρουσιάζεται σε τουλάχιστον 2 από 3 διαφορετικά δείγματα μετρήσεων, τα οποία λαμβάνονται σε συνεχόμενες ημέρες.

Στην περίπτωση των ακόλουθων αποκλίσεων έχετε δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης αζημίως, εφόσον το πρόβλημα δεν διορθωθεί εντός 30 ημερών:

➜ Στα σταθερά δίκτυα: Αποκλίσεις μεγαλύτερες του 30% για ADSL δίκτυα και 20% για τις υπόλοιπες τεχνολογίες (π.χ. VDSL, Fiber To The Home-FTTH) από την τιμή της ελάχιστης ταχύτητας.

➜ Στα κινητά δίκτυα: Αποκλίσεις μεγαλύτερες του 10% από την τιμή της μέγιστης ταχύτητας, υπό τις συνθήκες που προβλέπει ο Εθνικός Κανονισμός Ανοικτού Διαδικτύου-ΕΚΑΔ (μέτρηση όταν ο χρήστης βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο και εφόσον δεν κινείται με όχημα).

Σχόλια