Πώς προστατεύω το κινητό μου από κακόβουλο λογισμικό;

Mobile
Η ανεξάρτητη αρχή Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) μας ενημερώνει και μας συμβουλεύει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- με μία σειρά ερωταπαντήσεων για το τι ισχύει στα θέματα διαδικτύου στην χώρα μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς μπορώ να προστατεύω το κινητό μου από κακόβουλο λογισμικό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μπορείτε να προστατεύεστε με τους ακόλουθους τρόπους:

➜ Επιδεικνύετε προσοχή κατά τη σύνδεσή σας με ελεύθερα προσβάσιμα δημόσια ασύρματα τοπικά δίκτυα (free public WiFi hotspots).

➜ «Κατεβάζετε» (download) εφαρμογές μόνο από αξιόπιστες πηγές και αποφεύγετε επισκέψεις σε συνδέσμους (links) των οποίων την προέλευση δεν έχετε ελέγξει.

➜ Μην ανοίγετε υπερσυνδέσεις (hyperlinks) που περιέχονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ιδίως εάν ο αποστολέας είναι άγνωστος. Προτιμάτε να πληκτρολογείτε τη διεύθυνση της υπερσύνδεσης, ώστε να ελέγχετε ταυτόχρονα την αξιοπιστία της.

➜ Επιδεικνύετε ιδιαίτερη προσοχή στην προέλευση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mail) που λαμβάνετε και τους ενεργούς συνδέσμους ή τα συνημμένα αρχεία που μπορεί να περιλαμβάνονται σε αυτά.

➜ Συνιστάται να μην ανοίγετε υπερσυνδέσεις που περιέχονται σε γραπτά μηνύματα (SMS) που προέρχονται από άγνωστους αποστολείς.

➜ Απενεργοποιείτε το bluetooth, όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

➜ Εφαρμόζετε κανόνες ασφαλείας, όπως κλείδωμα της χρήσης δεδομένων με προσωπικούς κωδικούς.

Απευθυνθείτε στην εταιρεία σας ή σε εξειδικευμένα σημεία λιανικής πώλησης για να ενημερωθείτε για τους τρόπους προστασίας και ασφαλούς χρήσης της συσκευής σας. Αναζητήστε σχετικές πληροφορίες στoν διαδικτυακό τόπο της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχόλια