Πώς να ενημερωθώ για την πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής μου;

Internet speed
Η ανεξάρτητη αρχή Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT) μας ενημερώνει και μας συμβουλεύει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- με μία σειρά ερωταπαντήσεων για το τι ισχύει στα θέματα διαδικτύου στην χώρα μας.

Internet speed
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς μπορώ να ενημερωθώ για την πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής μου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μπορείτε να ενημερωθείτε για την πραγματική ταχύτητα που δεσμεύεται να σας παρέχει η εταιρεία, είτε ανατρέχοντας στη σύμβαση είτε από τα καταστήματα, τον διαδικτυακό τόπο και τη γραμμή τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της εταιρείας σας.

Επίσης, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής που σας παρέχει η εταιρεία για τη διαχείριση της σύνδεσής σας, εφόσον έχετε δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό*.

Για τις σταθερές συνδέσεις**, η ενημέρωση περιλαμβάνει τη συνήθως διαθέσιμη ταχύτητα, καθώς και την ελάχιστη και τη μέγιστη ταχύτητα. Για τις κινητές συνδέσεις, η ενημέρωση αφορά μόνο στη μέγιστη ταχύτητα.

Επισημαίνεται ότι η πραγματική ταχύτητα μπορεί να αλλάζει, λόγω αλλαγών στο δίκτυο της εταιρείας (π.χ. αλλαγή της χωρητικότητας των διασυνδέσεων ή του αριθμού των συνδρομητών σε μία περιοχή).

Γι’ αυτόν τον λόγο, η εταιρεία οφείλει να επικαιροποιεί τις τιμές των ταχυτήτων σύνδεσης τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο και να ενημερώνει σχετικά (με βάση τη διαδικασία ενημέρωσης για την τροποποίηση των συμβατικών όρων). Επισημαίνεται ότι έχετε δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης, εφόσον υποβαθμίζονται οι ήδη παρεχόμενες ταχύτητες.

* Προσωπικός λογαριασμός της μορφής «My Εταιρεία».

** Συμπεριλαμβανομένων των δορυφορικών συνδέσεων και των συνδέσεων σταθερής ασύρματης πρόσβασης.

Σχόλια