Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Διαθέσιμη ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, είναι πλέον η «Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας» σε σχολείο, έπειτα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές μπορούν -μέσω μίας απλής και φιλικής διαδικασίας- να εκδώσουν ηλεκτρονικά την βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να την παραλάβουν στην προσωπική τους θυρίδα πολίτη, στο my.gov.gr, εύκολα και χωρίς περιττή γραφειοκρατία.

Όπως ενημερώνει το κοινό δελτίο τύπου των δύο υπουργείων, η υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε απευθείας στο gov.gr, είτε στην ενότητα «Εκπαίδευση» και στην υποενότητα «Εγγραφή σε σχολείο». Για την έκδοση της βεβαίωσης μαθητή οι ενδιαφερόμενοι συνδέονται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασής τους στο TaxisNet και εκδίδουν την βεβαίωση, χωρίς να απαιτείται να συμπληρώσουν κάποιο άλλο στοιχείο.

Η βεβαίωση που εκδίδεται φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr, δηλαδή μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ισχύ όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο έγγραφο.

Σχόλια