European Digital Skills Awards 2024

European Digital Skills Awards 2024
Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2024 (EDSA24). Πρόκειται για πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας με στόχο να αναγνωρίσει και να προβάλει το έργο των οργανισμών σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι έχουν συμβάλει στην προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω των έργων και των δράσεων τους.

Η υποβολή αιτήσεων για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2024 θα γίνονται μέχρι την προσεχή Τρίτη (2 Απριλίου 2024).

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από Δημόσιους, Ιδιωτικούς και Ακαδημαϊκούς Οργανισμούς, καθώς και ερευνητικά ή (και) εκπαιδευτικά κέντρα, σχολεία, ΜμΕ ή μεγάλες επιχειρήσεις, κοινοπραξίες χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ έργων, δημόσιες διοικήσεις, ΜΚΟ και πρωτοβουλίες πολιτών που εκτελούν ή έχουν ολοκληρώσει έργο ή πρωτοβουλία για την υποστήριξη της υιοθέτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε μία από τις πέντε κατηγορίες των βραβείων.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση.

Οι πέντε κατηγορίες βραβείων είναι οι εξής:

Ψηφιακή αναβάθμιση δεξιοτήτων στην εργασία: Πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην ψηφιακή αναβάθμιση και επανεκπαίδευση επαγγελματιών σε διάφορους τομείς και ΜμΕ, διευκολύνοντας την κάλυψη θέσεων εργασίας για επαγγελματίες ΤΠΕ σε όλα τα επίπεδα.

Ψηφιακές δεξιότητες για την εκπαίδευση: Έργα που στοχεύουν ειδικά στην ψηφιακή αναβάθμιση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών ή/και των μαθητών, της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και των σχολικών διοικήσεων.

Ένταξη στον ψηφιακό κόσμο: Προσπάθειες με επίκεντρο την ψηφιακή κατάρτιση και τον εγγραματισμό στα μέσα ενημέρωσης για ομάδες ατόμων που αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, διακρίσεων και βίας, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, εθνοτικών μειονοτήτων, μεταναστών, ατόμων με αναπηρία, απομονωμένων ηλικιωμένων και παιδιών, περιθωριοποιημένων, δυσπρόσιτων και ομάδων υψηλού κινδύνου, καθώς και πρωτοβουλίες για την προώθηση δεξιοτήτων ψηφιακής προσβασιμότητας.

Ενασχόληση των γυναικών με επαγγέλματα ΤΠΕ: Έργα που αποσκοπούν στην αύξηση της εκπροσώπησης των γυναικών σε επαγγέλματα ΤΠΕ, στην προσφορά ευκαιριών ψηφιακής αναβάθμισης για τις γυναίκες στο εργατικό δυναμικό και στην ενθάρρυνση των νέων γυναικών να ακολουθήσουν καριέρα στις ΤΠΕ.

Δεξιότητες κυβερνοασφάλειας: Αφορά πρωτοβουλίες ανάπτυξης δεξιοτήτων κυβερνοασφάλειας για πολίτες και ΜμΕ.

Ψηφιακή τεχνολογία / εξειδίκευση: Ψηφιακές δεξιότητες

Επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων: Βασικό, Ενδιάμεσο, Προχωρημένο, Επαγγελματίας / Ειδικός ΤΠΕ

Είδος πρωτοβουλίας: Θεσμική πρωτοβουλία της ΕΕ

Χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Ρουμανία, Σλοβενία, Κροατία, Τσέχικη Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Ιρλανδία, Μάλτα, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Πολωνία, Σουηδία, Ισπανία, Σλοβακία.

Σχόλια