Τι είναι το Network Diagnostic Tool (NDT)

ΥΠΕΡΙΩΝ
Με την εφαρμογή - πρόγραμμα Network Diagnostic Tool (NDT) ο χρήστης μετρά τις επιδόσεις της σύνδεσής του και ειδικότερα, λαμβάνει στατιστικά στοιχεία για τα σημαντικότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, όπως το διαθέσιμο εύρος ζώνης από και προς τον υπολογιστή, ο χρόνος απόκρισης πακέτου (packet round trip time) μαζί με την διακύμανσή του και το ποσοστό απώλειας πακέτων.

Για την εκτίμηση των χαρακτηριστικών αυτών σε έναν υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο, η εφαρμογή NDT επικοινωνεί με έναν ειδικά διαμορφωμένο εξυπηρετητή που είναι τοποθετημένος σε κεντρικό σημείο του δικτύου και έχει στην διάθεσή του μία δικτυακή σύνδεση μεγάλης χωρητικότητας.

Αναλύοντας την επικοινωνία του με τον χρήστη, ο εξυπηρετητής μπορεί να εξαγάγει μία ακριβή εκτίμηση των παραμέτρων που αναφέρθηκαν προηγουμένως, η οποία και παρουσιάζεται στον χρήστη.

Η διάρκεια της μέτρησης δεν ξεπερνά τα τριάντα (30) δευτερόλεπτα. Για την χρήση του NDT απαιτείται ένας σύγχρονος περιηγητής ιστού (browser) που να υποστηρίζει την τεχνολογία HTML5 και το πρωτόκολλο WebSocket.

Σχόλια